top of page

СПІВПРАЦЯ З МІНОБОРОНИ, ПІДГОТОВКА ДО ВЕГАН ВІКЕНДУ ТА 8500 ВЕГАН-ОБІДІВ


Розповідаємо про досягнення КТ у березні 🖤



СПІВПРАЦЯ КТ З МОУ

Місяці листування з відповідальними за харчування військових установами принесли свої плоди. Представників ГО «Кожна Тварина» запросили до Міноборони, щоб обговорити можливі шляхи впровадження веган-пайків в армії та умови його реалізації.


В ході конструктивної дискусії було прийнято рішення щодо проведення опитування серед військовослужбовців ЗСУ про тип їх дієти, щоб дізнатися точну кількість веган_ок і вегетаріан_ок серед них.


Надалі будуть зроблені наступні кроки для розуміння харчових потреб бійців та бійчинь, аналіз досвіду армій світу тощо. Про подальші результати нашої взаємодії з МОУ будемо інформувати вас у своїх соцмережах.



8500 ОБІДІВ ТА 70 ВЕГАН-ПАЙКІВ СИЛАМ ОБОРОНИ

Волонтери та волонтерки «Веганської Кухні України» продовжують годувати смачними веганськими обідами тих, хто цього потребую у 8 містах України. У минулому місяці вони роздали 8 461 порцію рослинних обідів, з яких 252 — для військових, а також відправили на фронт 70 веган-пайків.


А завдяки вашій підтримці нам вдалося зібрати 10 600 грн на закупку 130-ти пачок веганської тушкованки для військовослужбовців. Дякуємо кожному та кожній, хто долучився до збору й допомагає нам протягом всього цього часу. Підтримати роботу нашої «Веганської Кухні України» можна за посиланням.



22 КВІТНЯ ЗАПРОШУЄМО НА ВЕСНЯНИЙ ВЕГАН ВІКЕНД!

Цьогоріч ми продовжуємо традицію проведення благодійних фестивалів та збираємо на веган-пайки для Сил оборони України та для Жіночого ветеранського руху на потреби захисниць.


Мета весняного Веган Вікенду — зібрати 150,000 грн.


У програмі: 14:30 — «Веганство в армії: запровадження веган-пайків»: Настя Зареченськова, редакторка в ГО «Кожна Тварина»; 15:30 — «Жінки на фронті»: Катерина Приймак, очільниця Жіночого ветеранського руху; 16:30 — панельна дискусія з бійчинями (або показ інтервʼю з ними); 17:00 — стендап від Василя Байдака та благодійний аукціон; 19:00 Pringlz; ВЕСЬ ЧАС: веган фудкорт та ярмарок. За посиланням ви можете придбати квиток-донат, прийти на Веган Вікенд та підтримати наш збір! 100% зібраних коштів будуть витрачені на веган-пайки та на потреби захисниць. 14:00-21:00 HVLV Верхній Вал 18



ОНОВЛЕНИЙ «ВЕГАН-ЕКПРЕС»

Курс «Веган-експрес» офіційно переїхав на платформу Wix та доступний для проходження ✨


Можливо, дехто з вас уже знають, що Notion, де раніше знаходилась програма нашого курсу, підтримує рф і не планує там припиняти свою діяльність. Після офіційного твіту творців ноушену щодо цього наша команда прийняла рішення про зміну платформи.


Ми якийсь час шукали де краще розмістити нашу базу знань. Після декількох невдалих спроб та тестів різних платформ, нарешті заявляємо, що тепер курс ВЕ успішно стартував на Wix 🔥


Веган-гід поки на ноушені. Але там ну дууууже багато інформації й нашій команді просто потрібно трошки більше часу, щоб все-все оновити та перенести.


До речі, минулого місяця на курс «Веган-експрес» зареєструвалося 268 персон, з яких 138 — на оновлену програму. Дякуємо, що ви з нами, а також запрошуємо ознайомитись з оновленою програмою курсу ⚡️



КТ У МЕДІА

Вийшла нова колонка від нашої головної редакторки Анастасії Зареченськової для медіа «ШоТам» про харчування військових, де вона розмірковує про необхідність введення веган-пайків в армії.


Крім того, у виданні «Букви» вийшла ще одна стаття від редакторки про те, як військовослужбовці веган_ки виживають на фронті без м’яса та тваринних продуктів.


Також директорка «Кожної Тварини» Тамара Х’юман дала інтерв’ю для KTEP radio про роботу організації під час великої війни та розповіла телеканалу Рада про проблеми харчування веганів і веганок у війську.



БЛОГИ «КОЖНОЇ ТВАРИНИ» ТА «ВЕГАН-ЕКСПРЕС»

Блог КТ

Наша команда підготувала 10 статей для блогів «Веган-експрес» та «Кожної Тварини» у минулому місяці. Ми ділилися з вами рецептами до посту альтернативами яєць, розвінчували популярні міфи про веганство й запустили цілий FAQ із відповідями на найпоширеніші з них, розповідали про виробництво желатину та інших неочікувано невеганських продуктів, попереджали про наслідки риболовлі для водних мешканців і ділилися історіями команди КТ. Всі ці та інші історії ви знайдете у блогах за посиланнями вище 👆🏻



КОМІКС ВІД «КОЖНОЇ ТВАРИНИ»

Ми створили комікс про свійських тварин «Історія теля Тіни». Ілюстраторка Таня розробила малюнки за мотивами історії активістки «Кожної Тварини» — Юлії, яка була авторкою віршів для дитячої книги про веганство «Руки, лапи чи копита».


Комікс можна переглянути у закріпленому хайлатс на сторінки КТ в інстаграм. Переходьте, дивіться та діліться своїми враженнями 🙌🏻



МИ ЗМІНИЛИСЬ!

Ми зробили ребрендинг КТ і тепер маємо новий вигляд! Оцінити його ви зможете, переглянувши нашу сторінку в інстаграм.


Сміливість, правда, рішучість, сила, емпатія, свобода, безкомпромісність – нова «Кожна Тварина».


Ціль нашого ребрендингу — точніше передати, хто ми і за що боремось.

«Кожна Тварина» — це активісти та активістки за права всіх тварин. Ми використали мегафон як символ активізму, і не менш гучний шрифт, щоб наші ідеї були почутими.


Вже понад три роки ми знайомимо людей веганством, і ми продовжимо робити це, доки кожна тварина не буде вільною.



ВЕГАНСЬКИЙ ТЕРНОПІЛЬ

Веганська спільнота Тернополя у минулому місяці добилася введення в загальній кількості 43 веган-опцій у двох закладах міста! Мова йде про кафе Street Stone та ресторан японської та паназіатської кухні Guru Food. Їхні меню поповнилися великим обсягом різноманітних веганських страв — від піц та бургерів до локшини та ролів.


«Ми вирішили звернутися до всіх закладів Тернополя, щоб опитати що вони самі порекомендують веганам зі свого меню і як більшу мотивацію до дії — запропонувати їм поширення інформації саме для людей з рослинною дієтою», — ділиться активістка «Кожної Тварини» Ніна.


Активісти та активістки продовжуватимуть свою роботу із пропаганди веганського раціону, й вже ведуть перемовини із різними закладами Тернополя про подальшу співпрацю.


Якщо ваш заклад у Тернополі також бажає ввести веган-опції, але не знає з чого почати, зв’яжіться з веган-активіст_ками щодо співпраці: Ніна Семчишин чи Олександр Суровий.


 

Якщо вам важливо те, що ми робимо — підтримайте наші благодійні кампанії одноразовим донатом, або підпишіться на щомісячну пожертву. Саме завдяки вам, ми продовжуємо робити те, що вміємо найкраще заради тварин і планети!







40 переглядів
bottom of page