top of page

НОВИНИ ЛЮТОГО ВІД «КОЖНОЇ ТВАРИНИ»




ВКУ


Відправили 54 веган-пайки військовим в рамках проєкту «Веганська Кухня України».


Підтримати військових веган-пайками можна, зробивши разовий донат на «Веганську Кухню України», або підписавшись на щомісячний благодійний внесок.



«ВЕГАН-ЕКСПРЕС»


На курс «Веган-експрес» у січні зареєструвалися 69 персон.



СПІВПРАЦЯ З UANIMALS У РОЗРОБЦІ РОСЛИННОГО МЕНЮ ДЛЯ ЗСУ


UAnimals та «Кожна Тварина» розпочинають співпрацю у розробці рослинного меню для ЗСУ.


Наші організації підписали меморандум про співпрацю і разом залучатимуть кваліфікованих дієтологів та лікарів, які розроблятимуть рослинне меню для військових, які цього потребують.


Нагадаємо, 15 січня UAnimals підписали меморандум про співпрацю зі «Державним оператором тилу» щодо розробки рослинного харчування в Збройних силах України. «Кожна Тварина» наразі самостійно на волонтерських засадах забезпечує військових рослинними пайками.


«Розробка рослинного меню — це виклик, який має врахувати і потреби у харчуванні, і ускладнену логістику в умовах бойових дій. Але із залученням фахівців цей виклик перетвориться на задачу, яку буде реально втілити», — каже керівниця міжнародного відділу UAnimals Ольга Чевганюк.


У лавах ЗСУ є тисячі людей, які не їдять тваринну їжу з міркувань здоров'я чи інших переконань. Наразі вони не мають забезпечення рослинною їжею на рівні армії.


«З початку повномасштабної війни ми підтримуємо військових веганів, вегетаріанців, та тих, хто не споживає продукти тваринного походження з причин здоровʼя. Ми зробимо все в наших силах, щоб відповідні пайки та меню були введені на державному рівні», — зауважує очільниця громадської організації «Кожна Тварина» Тамара Х'юман.


Тож ми об'єднуємо зусилля задля змін і забезпечення військових усім необхідним.



ЗУСТРІЧІ З ВОЛОНТЕР_КАМИ


Провели 6 зустрічей з волонтерами та волонтерками КТ, під час яких отримали 300 кг каш для веган-пайків, які відправлятимемо військовим, відвідали притулок «Ріфуджіо», переглядали докфільм, допомагали з сортуванням веган-пайків, проводили дискусії та ігри.


Так, у річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну разом з власником притулку «Ріфуджіо» ми створили пам'ятний банер для італійських зооволонтер_ок. Сподіваємось, що нам вдалось підтримати Андреа, адже війна принесла багато втрат йому та «Ріфуджіо».


На початку великої війни притулок 40 днів перебував під окупацією без доступу до зв’язку та харчів, доки село не було звільнено від терористів. А влітку минулого року через гучні обстріли не витримало серце Татанки, коня, якого Андреа врятував від смерті на бійні.


Водночас під час війни багато людей кидають своїх підопічних тварин, тож в притулок постійно прибувають нові чотирилапі гості. Так, минулого року з Донецької області військові привезли кабанчика Кабачка. А нещодавно із зони бойових дій до притулку потрапили козлик та три кізоньки, дві з яких вагітні.



КОЛАБОРАЦІЯ З UANIMALS



Опублікували 3 колаборації з UAnimals, де розповідали історії веган_ок та їхню мотивацію обрати цей шлях.



YOUTUBE-КАНАЛ ТА TIKTOK


Випустили 3 ролики на Youtube-каналі «Кожної Тварини». Ми поділились панельною дискусією веганів у ЗСУ, відеозверненням військових щодо впровадження веган-пайків та переклали відео від Surge. Також ми опублікували 21 відео у ТікТок про веганство.



БЛОГИ


Написали 4 статті для блогу «Веган-експрес». Ми розповідали про залізо на рослинному харчуванні, як живеться веган_кам в інших країнах та ділилися з вами рецептами. Читайте багато інших цікавих матеріалів за посиланнями вище.



МЕДІАКАМПАНІЯ ВЕГАН-ПАЙКІВ


Для привернення уваги до проблеми забезпечення харчуванням військових веган_ок, ми розмістили рекламу із закликом замовляти й впроваджувати веган-пайки на 10 станціях метро у Києві. А також створили ролик, у якому військові-веган_ки розповіли свої історії та закликали МОУ впровадити рослинний раціон в армії на державному рівні.


Якщо ви військов_а і потребуєте рослинного харчування — замовляйте веган-пайок безплатно та поділіться цим посиланням з тими, хто його потребує.



«РУКИ, ЛАПИ ЧИ КОПИТА» АНГЛІЙСЬКОЮ


Наша команда разом з волонтер_ками переклала книгу для дітей «Руки, лапи чи копита» англійською мовою.


Ми вважаємо, що діти повинні знати, що тварини також відчувають подібні до нас емоції та почуття. У нашій книзі ви знайдете цікаву та доступну інформацію про фермерських тварин, яка розширить світогляд вашої дитини та змусить її задуматися над наслідками людських дій.


«Руки, Лапи чи Копита» підійде для дітей від 5 років. Щоб отримати електронну версію книги англійською, просто підтримайте діяльність «Кожної Тварини» донатом на будь-яку суму за посиланням. Після цього надішліть нам скриншот оплати в Instagram, і ми поділимось з вами посиланням на книгу.



 


Ваша підтримка допомагає «Кожній Тварині» поширювати веганство та змінювати світ на краще. Підтримати можна за посиланням 🖤









47 переглядів
bottom of page