top of page

СКІЛЬКИ ТВАРИН ВБИЛА РОСІЯ З 24.02.22


Тварини не менше за людей потерпають від наслідків повномасштабного нападу росії. Втім, на відміну від нас, вони не можуть захищати свою свободу зі зброєю в руках.


Від бойових дій країни-агресорки особливо потерпають свійські тварини, адже під час окупації ферми стають для них тюрмою, звідки вони не можуть втекти. Наприклад, у березні 2022 року російські солдати показово зібрали корів та розстріляли їх на молочній фермі «Агромол» на Харківщині. Подібних випадків чимало і в інших регіонах, що особливо постраждали від початку повномасштабного вторгнення.


«Кожна Тварина» звернулася до Мінагрополітики України, Держстату та Асоціації виробників молока, щоб дізнатися, скільки тварин на фермах загинуло через вторгнення ворога з 24 лютого 2022 року. Такі дані щодо кількості тварин — жертв повномасштабної війни ми отримали:















Ціла низка підприємств, що досі перебувають в окупації та у прифронтовій зоні, не можуть подати звітність до органів державної статистики. Через це інформація про кількість загиблих від російської військової агресії тварин не може бути повною.


Разом з тим щороку на фермах в Україні вбивають мільйони тварин заради їжі та одягу. Доля свійських тварин у безпечніших регіонах та на окупованих територіях однаково трагічна. Всі вони зазнають тортур та гинуть через людську жорстокість. Ми звикли сприймати свійських тварин як ресурс для задоволення власних потреб. Насправді вони є живими створіннями, що відчувають біль та страх, так само як і ми, і хочуть жити на свободі.


Переходьте на веганство, щоб кожна тварина була вільною від страждань та експлуатації 🖤


Дізнатися більше про ненасильницький спосіб життя можна у нашому 7-денному онлайн-курсі «Веган-експрес».



227 переглядів
bottom of page