top of page

ВЕРЕСЕНЬ. НОВИНИ МІСЯЦЯ


Позаду — насичений на події вересень 🔥 Ми вперше спробували себе в новому амплуа, запустили багато колаборацій, витратили багато сил, але результат перевершив всі наші сподівання! Ділимося з вами головними новинами минулого місяця 🙌🏻


✅ 8 опублікованих матеріалів у блогах КТ та Vegan Express з історіями веганок, корисними порадами та добірками, і як же без ваших улюблених рецептів 😋 Переходьте до нашого блогу та насолоджуйтеся цікавим та важливим контентом.


Блог «Веган-експрес»

✅ Роздали понад 6000 обідів від «Веганської Кухні України», а загальна кількість обідів за час повномасштабного вторгнення склала близько 34 000. Дякуємо усім, хто допомагає робити це реальним: волонтерам і волонтеркам, донорам, організаціям та бізнесам!


Підтримати нашу ініціативу можна підписавшись на щомісячне пожертвування або зробивши одноразовий донат (переходьте за лінком «Підтримати») 🙌🏻


✅ Ми поспілкувалися з активною молоддю Переяслава (активістами та активістками «БУР») на тему веганства. Це була жвава та активна дискусія про рослинний білок, спорт та екологію. Одна з активісток «БУРу» зацікавилась нашим безплатним 7-денним курсом про веганство «Веган-експрес». А наша активістка Маша приготувала смачний веганський тофу-скрембл, який всім дуже сподобався:


«Мені дуже сподобалась дружня атмосфера, дискусія вийшла дуже цікавою, були люди, які дуже зацікавились темою і ставили круті питання! Також сподобалось готувати разом з активіст_ками БУРу, з радістю зустрінусь з ними ще».


✅ Організували та провели лекторій про веганство та спорт в «Освіторії» разом з організацією Supreme Master Ching Hai International Association. Дякуємо усім спортсменам та спортсменкам проєкту «Світла Сторона Сили», а також ультрамарафонцю Сергію Яну за те, що долучилися до нашої дискусійної панелі та поділилися цікавим досвідом з аудиторією!


Після лекції ми влаштували дегустацію веганських страв, а ще провели благодійний аукціон з військовими «артефактами», на якому зібрали 16 365 на веган-пакунки для ЗСУ 💛💙


✅ Провели подію «Як ми можемо змінити світ заради тварин» для дітей в Бучі, в організації якої нам також допомагали Supreme Master Ching Hai International Association. Разом з дітками ми читали нашу книжку «Руки, лапи чи копита», поговорили про веганство, провели арттерапія та подарували веганські смаколики. На подію прийшло близько 50 дівчат та хлопців. Після розмови частина дітей підняла руку на питання, чи хочуть вони стати веганами ❤️


✅ Організаторка «Кожної Тварини» Тамара Х’юман дала інтерв’ю телеканалу Київ, де розповіла про необхідність забезпечення військових веганським харчуванням в ЗСУ.


Також Тамара Х’юман в прямому ефірі приєдналася до телемарафону «Єдині новини» на телеканалі ICTV, де наголосила на необхідності запровадження веган-пайків в армії та розказала про роботу КТ та нашої ВКУ. Дякуємо усім, хто підіймає цю проблему в медіа та не забуває про потреби веганів і веганок в ЗСУ!


✅ Ми провели масштабний благодійний захід «Веган Вікенд» у Хвильовому, до якого готувалися понад місяць, і він перевершив всі наші очікування 🔥


До нас на зустріч приїхали військові Мольфар, Інженер та Олександр з позивним «Веган» та розказали про те як це бути веганами в армії. Боєць Мольфар разом зі своїм гуртом заспівали декілька пісень під акомпанемент акустичної гітари, синтезатора та скрипки. А ще протягом всього івенту тривав ярмарок, де кожен міг_ла придбати для себе веганську їжу, шопери, вироби ручної роботи, зробити тату, випити гарячого чаю чи чогось міцнішого.

Додав атмосфери заходу український стендап-комік Антон Тимошенко, який не лише розсмішив публіку, а ще й провів благодійний аукціон, де ми розігрували унікальні військові лоти в єдиному екземплярі. Замість очікуваних 50 тисяч гривень, які ми хотіли зібрати на веганські пакунки для ЗСУ, нам врешті вдалося зібрати 148 790 гривень! А веган-пайки, які ми зібрали під час події разом з вами із записками до наших воїнів та воїнок — вже на шляху до своїх адресатів!

Дякуємо усім гостям і учасникам заходу, бізнесам та локації за те, що здійснили нашу мрію!


Миті «Веган Вікенду» вдалося зафіксувати журналістам 5 каналу, які також поспілкувалися з Тамарою Х’юман та військовими-веганами.


✅ А ще ми разом з вами добилися підписання петиції про введення веганських сухпайків в армії! Остаточне рішення буде вже приймати уряд. Але всі ті люди, що підтримали військових, які не хочуть шкодити тваринам навіть під час війни, свідчать про важливість цієї проблеми та занепокоєність людей майбутнім наших захисників і захисниць. Тепер чекаємо на позитивне рішення від уряду 🤞🏻


✅ Ми отримали 15 веган-пайків від організації «Let’s do it, Ukraine!», які доповнили своїми продуктами та вже відправили бійцям та бійчиням в ЗСУ.

Якщо вам важливо те, що ми робимо і ви хочете теж долучитися до підтримки веганів і веганок в армії — переходьте за посиланням та донатьте на ЗСУ 🙌🏻

Разом — ми сила! 💪🏻


38 переглядів
bottom of page