top of page

ДЕНЬ БЛАГОДІЙНОСТІ З «КОЖНОЮ ТВАРИНОЮ»


Міжнародний День благодійності, який відзначається 5 вересня — важлива подія для всіх, хто прагне допомогти тим, кому це необхідно найбільше. В цей особливий день ми хочемо розповісти про роботу нашої організації «Кожна Тварина», яка пропагує веганство, захищає права всіх тварин та розповідає про важливість етичних принципів. Давайте детальніше розглянемо проєкти, які ми реалізовуємо та наші досягнення.



ХТО ТАКА «КОЖНА ТВАРИНА»?

«Кожна Тварина» — це громадська організація, метою якої є популяризація веганства та створення руху за права тварин в Україні. Ми об’єднуємо активних і небайдужих людей, які вірять у важливість веганства та його роль у захисті прав всіх тварин.


КТ («Кожна Тварина») була заснована у 2019 році з чіткою місією — створення світу, в якому тварини не будуть сприйматися як їжа, одяг, ресурси та власність. Наша організація веде активну просвітницьку діяльність, спрямовану на поширення усвідомленості щодо впливу харчування й нашого дозвілля на тварин, природу та здоров'я людей.


Наші принципи:

  1. Веганство — це етична позиція, а не дієта. Це про тварин та їхні права.

  2. Ми не толеруємо експлуатацію тварин у будь-якому вигляді та у будь-якій кількості.

  3. Ми не пропагуємо велферизм: покращення умов для тварин, вегетаріанство, «понеділки без м’яса» тощо.

  4. Ми не підтримуємо насилля (у будь-якому вигляді) над тваринами чи над людьми.

  5. Ми не викуповуємо тварин, тварини — не товар.


Фундаментальні принципи, на яких базується «Кожна Тварина», відображають нашу повагу до прав тварин, створення дружнього середовища для усіх видів та екологічну свідомість.



ЯКІ ПРОЄКТИ РЕАЛІЗОВУЄ «КОЖНА ТВАРИНА»?

Організація «Кожна Тварина» активно працює над поширенням веганства та захистом прав тварин в Україні. В рамках нашої діяльності ми реалізовуємо ряд проєктів, спрямованих на просвітництво та розвиток етичного способу життя. Розгляньмо детальніше, які проєкти вдалося втілити нашій організації за чотири роки роботи:


«Кожна Тварина» створила доступний інтерактивний курс, який допомагає людям легко адаптуватися до веганського способу життя, надаючи корисні поради, інформацію про жорстокі індустрії та рецепти.


  • Вуличні зоозахисні акції

Члени та членкині організації до великої війни активно проводили вуличні акції «Відкрий Очі», де розкривали людям правду про тваринницьку індустрію та поширювали обізнаність щодо захисту тварин та веганства.


  • Просвітницька діяльність

Копірайтер_ки та редакторка «Кожної Тварини» регулярно публікують статті про веганство, етику та здоров'я, в яких діляться власними досвідами, останніми науковими дослідженнями щодо рослинного раціону й не тільки, та розповідають про захист прав тварин у ЗМІ й в соціальних мережах. Також ми активно привертаємо увагу у своїх матеріалах до необхідності введення веган-пайків в українській армії.


  • Лекції про веганство для навчальних закладів та бізнесів

Наша організація співпрацює з освітніми установами та бізнесами, проводячи лекції та семінари про веганство для широкого загалу.


  • Веган-тур Україною

До повномасштабного вторгнення, у межах проєкту «Веган-тур» «Кожна Тварина» подорожувала багатьма міста нашої країни, влаштовуючи заходи, де можна не лише познайомитися зі смачними веганськими стравами, а й дізнатися про переваги веганства для тварин, здоров’я та екології. У 10 містах України ми проводили лекції, кінопокази зоозахисних фільмів, вуличні акції, дегустації рослинної їжі та показували умови, в яких утримуються тварини на фермах за допомогою окулярів віртуальної реальності. Також ми залучали місцевих активістів до зоозахисного руху та створили 3 локальних осередки «Кожної Тварини» у Полтаві, Харкові та Вінниці.


  • Дитячі книжки на тему веганства

«Кожна Тварина» створює освітні книги для дітей, де розповідає про важливість поваги до тварин та вибору веганського способу життя. Так, ми написали дитячу веганську книжку «Руки, лапи чи копита» у віршованій формі. Це перша книга в Україні, яка розповідає правду дітям про те, що відбувається з тваринами у різних сферах без жахіть та крові.



ЯК ЗМІНИЛАСЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ПІСЛЯ ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ?

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року, «Кожна Тварина» переключила свої зусилля на надання допомоги тим, хто опинився у складних умовах, оскільки проведення вуличних акцій, просвітницьких лекцій та кінопоказів не було можливим та доцільним. Діяльність організації стала ще більш активною та спрямованою на допомогу україн_кам та захист тварин одночасно.


ВКУ

9 березня ми запустили проєкт ВКУ («Веганська Кухня України»), який полягає у годуванні людей веганськими обідами у 7 містах України: Херсоні, Києві, Вінниці, Рівному, Дніпрі, Одесі та Колках. Також ми надсилаємо веган-пайки військовим на фронт. Деталі проєкту розповідали у цій статті.




«Веган Вікенд»

Ми організували благодійний фестиваль під назвою «Веган Вікенд», де збираємо фінансову допомогу для Сил оборони та популяризуємо веганство. За цей час ми провели вже чотири заходи, на яких успішно зібрали понад 750 тисяч грн на різні потреби військовослужбовців та на веган-пайки для веганів і веганок в армії.


Про те, як виникла ідея фестивалю та як пройшли перші три «Веган Вікенди» — читайте у нашому матеріалі. Останні оновлення та успіхи фестивалю можна знайти у розділі «Веган Вікенд» у блозі КТ.


Основні проєкти «Кожної Тварини» на сьогодні включають онлайн-курс про веганство «Веган-експрес», ВКУ («Веганська Кухня України») та благодійний фестиваль «Веган Вікенд».



ЯК МОЖНА ПІДТРИМАТИ «КОЖНУ ТВАРИНУ» ТА ЧОМУ?

Організація «Кожна Тварина» відіграє важливу роль у поширенні ідеї веганства в Україні, захисті прав тварин та екологічних цінностей. Підтримка організації має надзвичайно велике значення, оскільки наші проєкти спрямовані на зміну світового сприйняття та формування більш свідомого суспільства.

«Кожна Тварина» пропагує веганство, що є одним з найефективніших способів захисту тварин та збереження навколишнього середовища. Веганство зменшує страждання тварин, сприяє збереженню природи, а також попереджає ризики появи певних видів захворювань.

Зробіть добру справу і підтримайте організацію «Кожна Тварина», зробивши благодійний внесок або скориставшись послугами сервісів Buy Me a Coffee чи PayPal (vsegda.tamara@gmail.com) для зручності та швидкості переказів. Кожні гривня та долар, що надійдуть на рахунок, стануть важливою допомогою у розвитку проєктів організації та сприятиме просування нашої місії.

Крім того, наші проєкти ВКУ («Веганська Кухня України») та благодійний фестиваль «Веган Вікенд» направлені на підтримку Сил оборони України. Тож, допомагаючи нам фінансово, ви робите вклад у нашу спільну перемогу.



ЯК ДОЛУЧИТИСЯ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ «КОЖНА ТВАРИНА»?

Окрім фінансової підтримки, ви також можете стати частиною «Кожної Тварини» як волонтер чи волонтерка.

Долучитися до нас може кожен і кожна, хто дотримується веганського способу життя та розділяє наші цінності (описані вище). Наша організація відкрита для волонтер_ок, які бажають активно сприяти розповсюдженню веганства та захисту тварин.


Є безліч способів, якими ви можете долучитися до діяльності організації «Кожна Тварина». Зокрема, у таких напрямках:

  • Допомога з організацією заходів та фестивалів;

  • Волонтерство в онлайн-курсі «Веган-експрес» (чат-підтримка, підготовка дописів, просування курсу тощо);

  • Волонтерство у «Веганській Кухні України» (готування веганських обідів та їх кур’єрська доставка);

  • Участь в перекладах та озвучці відео про веганство для нашого ютуб-каналу;

  • Допомога у роботі з соціальними мережами та написанні статей для блогів КТ та «Веган-експрес».


Ваша активна позиція може допомогти нам разом досягти мети — створення веганського світу.


 

Організація «Кожна Тварина» — це приклад активної благодійної діяльності, яка прагне змінити світ на краще, поширюючи важливість веганства, захищаючи права тварин та пропагуючи етичний та екологічний спосіб життя. Наші проєкти спрямовані на просвітництво та надання допомоги тим, хто цього потребує.


Кожен день команда «Кожної Тварини» працює над створенням кращого світу, де тварини не стануть об'єктом експлуатації. У цей важливий день підтримайте нашу діяльність, зробивши благодійний донат або долучившись до волонтерської команди. Разом ми можемо створити більш доброзичливе середовище для всіх живих істот нашої планети, а також наблизити перемогу України.

bottom of page