top of page

РОЗРОБКА ВЕГАН-ПАЙКІВ ДЛЯ ВІЙСЬКА ТА ПІДГОТОВКА ДО «ВЕГАН ВІКЕНДУ»



Новини листопада від «Кожної Тварини»:



РОЗРОБЛЯЄМО ВЕГАН-ПАЙКИ ДЛЯ ВІЙСЬКА


ГО «Кожна Тварина» розробляє веганські пайки для захисників і захисниць. На сьогодні вже готові 8 других страв в реторт-пакетах і триває розробка перших. За 1-2 місяці ми презентуємо укомплектований веган-пайок для армії.


З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ми надсилаємо продукти для військових, які дотримуються рослинного раціону. Таким бійцям і бійчиням доводиться або самим забезпечувати собі харчування, або йти на компроміси, що бойового духу не додає.


Ми переконані: потрібно модернізувати українську армію і поступово переходити на харчування за стандартами армій країн НАТО. А серед цих стандартів — і наявність веганського харчування. Веганські та/або вегетаріанські опції є у найкращих армій світу, як-то у США чи Ізраїлю.


Після того, як петиція щодо запровадження у війську вегетаріанського і веганського харчування набрала достатню кількість підписів, ми запропонували МОУ свою допомогу з розробкою пайків.


Ми зустрічалися з представниками Міноборони, обговорювали можливість введення веганських пайків і харчування. Але врешті нам сказали: «Після перемоги». Ми вважаємо, що до перемоги не можна відкладати, бо вже зараз є військові, які віддають своє життя за нас, і мінімум, який ми маємо зробити — подбати хоча б про те, щоб їм було що їсти. Із самого початку ми розуміли, що це питання не може закриватися лише волонтерськими зусиллями, і має бути вирішене на державному рівні.


Тому ми зайнялися розробкою самостійно, не чекаючи рішень МОУ.


Над підготовкою меню працював Марк Шпара, дієтолог із британською вищою освітою (Університет Хартфордшира, напрям «Дієтологія») та досвідом роботи клінічним дієтологом у лікарнях Великобританії, член Асоціації дієтологів України.


Дякуємо нашим партнерам ТМ «Маркел» та Eat Me At, що долучилися до розробки веган-пайків!



ВКУ


У листопаді відправили 45 веган-пайків військовим в рамках проєкту ВКУ.

Також у нас відбулися зміни в роботі «Веганської Кухні України».


Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну одним з напрямків роботи проєкту ВКУ була підтримка готовими веганськими обідами ВПО, військових та волонтерів, багато з яких не є веган_ами чи вегетаріан_цями.


Наразі ми призупинили цей напрямок й сконцентрували зусилля на роботі із запровадження веганського харчування в армії на державному рівні. Це вкрай необхідно веган_ам та вегетаріан_цям під час служби, де наразі вони не отримують відповідного їхнім потребам раціону. Ця задача потребуватиме усіх наших адміністративних та фінансових зусиль.


Хочемо висловити вдячність усім волонтерам та волонтеркам, які готували, транспортували та роздавали веганські обіди. Дякуємо за вашу сумлінну працю та бажання допомагати людям!


Підтримати військових веган-пайками можна, зробивши разовий донат на «Веганську Кухню України», або підписавшись на щомісячний благодійний внесок.



КОЛАБОРАЦІЯ З UANIMALS


Опублікували 4 колаборації разом з UAnimals, де розповіли про популярність веганського руху, заміну тварин у тестуваннях та багато іншого.



YOUTUBE-КАНАЛ


Випустили 4 ролики на Youtube-каналі «Кожної Тварини». Ми пояснили, чи можуть домашні тварини бути веганами, проаналізували, чи захопить веганство світ, та переклали ролики на інші важливі теми. Переглянути відео можна за посиланням.



«ВЕГАН-ЕКСПРЕС»


На курс «Веган-експрес» у листопаді зареєструвалося 86 нових учасників та учасниць.



БЛОГИ


Написали 9 статей для блогів «Веган-експрес» і «Кожної Тварини». Ми ділилися історіями учасниць ВЕ, висновками медичних організацій щодо веганства та брали інтерв’ю в етичних бізнесів. Багато інших важливих тем читайте у наших блогах.



СПІВПРАЦЯ З МЕДІА


Написали матеріал до Дня веганства для медіа PLATFORMA, а також дали інтерв’ю для Суспільне Рівне та іноземних ресурсів Plant Based News та GENV, де розповіли про нашу роботу під час війни та наголошували на розв’язанні проблеми забезпечення військових веган-пайками.



«ВЕГАН ВІКЕНД»


Наповнювали програму «Веган Вікенду», щоб створити максимально комфортну та святкову атмосферу для вас. Приходьте 9-10 грудня на благодійний фестиваль в Культ Мотив, щоб познайомитися ближче з веганством, послухати лекції та артист_ок, скуштувати смачну їжу та підтримати Сили оборони України.


Збираємо 300,000 грн на FPV-дрони та веган-пайки. 100% зібраних коштів підуть на потреби Сил оборони України.


У програмі:

12:00-22:00. Фудкорт та ярмарок


9 грудня

Лекторій:

12:00. Лекція «Розлади харчової поведінки» від психологині Ксенії Черник 14:00. Лекція про ПТСР від професора патофізіології Віктора Досенка

16:00. Панельна дискусія про веганство з активіст_ками ГО «Кожна Тварина»


Сцена:

13:00. Діджей сет Slava Bondar

15:00. Max Andruh (live)

16:00. Special guest oneWITCH

17:00. Василь Байдак — стендап

17:30. Аукціон з Василем Байдаком

19:00. Monotonne (live)

20:00. Діджей сет ТУЧА


10 грудня

Лекторій:

12:00. Лекція «Рослинне харчування: міфи і реалії» від докторки медичних наук, професорки НМУ ім. О.О.Богомольця Валентини Мойсеєнко

14:00. Панельна дискусія з військовими веган_ками

16:00. Лекція «Чому веганства недостатньо» від очільниці ГО «Кожна Тварина» Тамари Х’юман


Сцена:

13:00. Діджей сет Béllis

15:00. Діджей сет від OCHII

17:00. Стендап — Світлана Немонежина

18:00. Warнякання Антон Слєпаков / Андрій Соколов

19:00. Діджей сет Data Molfar


Локація: Культ Мотив Набережно-Хрещатицька 31/36


Квитки-донати за посиланням. Один квиток — два дні фестивалю!

Нехай ворог горить 🔥


 

Також ви можете допомогти організації «Кожна Тварина» за посиланням. Кожен ваш внесок підтримує наш розвиток та допомагає нам реалізовувати проєкти, спрямовані на поширення веганства в Україні. Ваша підтримка для нас надзвичайно цінна! 🖤



37 переглядів
bottom of page