top of page

4-Й «ВЕГАН ВІКЕНД»: БЛАГОДІЙНІСТЬ ПІД ЧАС ВІЙНИ


4-ий веган вікенд

1 липня пройшов вже 4-й благодійний фестиваль «Веган Вікенд», який організувала команда «Кожної Тварини». Цей раз перевершив наші очікування та, замість 200 тисяч, ми зібрали 246,844 грн на веган-пайки та на ремонт автопарку ЗРАДн, де служить чоловік нашої активістки. На події, як завжди, був лекторій, стендап, аукціон, ярмарок, діджей-сет, та багато веганської їжі. Також вперше ми провели арттерапію. «Веган Вікенд» відвідали більш як 400 гостей.


ЛЕКТОРІЙ ПРО ФІЗИЧНЕ ТА ПСИХОЛОГІЧНЕ ЗДОРОВ’Я

лекторій на веган вікенді

4-й «Вікенд» ми присвятили темі здоров’я — як фізичного, так і психологічного. Адже в цей важкий час, ми повинні дбати про себе та наших близьких, а також підтримувати нашу армію.


Лекцію про «Вплив веганського раціону на здоров’я» провів Віктор Досенко, професор патофізіології Інститут фізіології імені О. О. Богомольця НАН України. Він проаналізував, що кажуть наукові дослідження про користь вегетаріанської та веганської дієт та про шкідливість м’яса, розповів чи справді вегани живуть довше та розглянув аргументи проти рослинної дієти. Трансляцію виступу Віктора Досенко можна переглянути в нашому інстаграмі.

професор Віктор Досенко, лекція про рослинні дієти та здоров'я

Друга тема торкалася питань, актуальних для кожного та кожної у цей час:

– які виклики психологічному здоров’ю під час війни?

– які труднощі при цьому найчастіше виникають (у стосунках, роботі, побуті, фізичному здоров’ї)?

– що може бути опорою і підтримкою для себе та інших?

– як усвідомити власні можливості, обмеження, цінності та сенси в умовах війни?

лекція Ольги Дібрової про психологічне здоров'я під час війни

На ці та інші питання відповіла Ольга Діброва — психотерапевтка в екзистенційному напрямку. Її виступ також можна переглянути за посиланням.


ПЕРЕОСМИСЛЕННЯ СЬОГОДЕННЯ: АРТТЕРАПІЯ

артерапія на веган вікенді з Ніною Семчишин

Нам прийшла ідея організувати арттерапію, щоб привернути увагу до психологічного здоров’я та переосмислити події, які ми переживаємо сьогодні. Під час терапії можна було розмалювати гільзи, отримані під час боїв за нашу незалежність. Ніна Семчишин, наша активістка та арттерапевтка, поділилася своїми враженнями від проведення заходу:


«Мені дуже приємно, що люди довіряють настільки, що готові відкрити свою душу, думки, впустити у свій особистий простір мене як арттерапевтку.

Наприклад, закохана пара розмальовувала одну гільзу на двох, і було дуже мило за ними спостерігати, як вони доповнюють картину з вишневим садом різними елементами.

Окрім розмальовування гільзи, ми також малювали двері в нове майбутнє після перемоги України.

Одна з учасниць розповіла, що арттерапія її настільки надихнула на творчість, що вона продовжила малювати вдома після фестивалю. Я рада що цей процес заспокоює, здружує, надихає людей».

Гільзу та малюнок-відтиск можна було забрати з собою на згадку. До терапії долучилися навіть найменші українці, яким дуже сподобалося це дозвілля:


«Маленький хлопчик Лев захопився змішуванням кольорів та нашаровуванням їх одного на одний. Для нього не настільки був важливим малюнок, котрий вийде, як експерименти — а що ще можна зробити з кольором», — розповіла арттерапевтка.


ЧИМ ГОДУВАЛИ НА «ВЕГАН ВІКЕНДІ»

дівчина їсть веганський гамбургер

Фудкорт був представлений п’ятьма виробниками рослинних альтернатив, таких як: Eat Me At, The Loopci, в яких ми нещодавно брали інтерв’ю, Karma, Wanted Vegan та MEET NOT MEAT. На «Вікенді» можна було скуштувати веганський хот-дог, бургери, рослинні чебуреки, традиційні веганські бургери та суші-бургери з тунцем та лососем, рибні палички й нагетси та багато інших смаколиків.


команда The Loopci

Морж, представник TheLoopci:

«Ми на «Веган Вікенді» вже третій раз, це кожен раз кайф, балдьож, всі приходять, кайфують, їдять, донатять на ЗСУ, також ми донатимо наші тушонки військовим, типу win win ситуація».


команда Eat Me At

Іван, представник Eat MeAt:

«Минулого разу на «Веган Вікенді» ми теж готували чебуреки з рослинним м’ясом «EatMeAt» і людям настільки сподобалось, що ми вирішили цього разу теж приготувати чебуреки. Взяли їх трошки більше цього разу, щоб всім вистачило».


команда Karma

Нікіта, представник Karma:

«Ми приходимо сюди вже вдруге чи втретє, щоб долучитися до збору коштів і ще нагодувати смачною їжею. Постійно запрошуємо наших друзів невеганів, щоб вони сюди прийшли та зрозуміли, що ми тут робимо».


ЯРМАРОК: І СОБІ, І АРМІЇ

ярмарок Веган вікенду

На ярмарок «Веган Вікенду» завітали цікаві та етичні бренди, в яких можна було придбати як смачну веганську продукцію, так і прикраси, рослини, ігри, й не тільки. Частину прибутку у цей день вони пожертвували на збір коштів на підтримку військових.


На маркеті були:

1. Зефір з нуту Zefirium vegan

2. Ігри та пазли Meanit really

3. Соєві свічки Voskova home

4. Десерти Sweets euphoria

5. Екологічні прикраси Plexiglaska

6. Стікери Papayya Stickers Lab

6. Скляні прикраси Shklo jewelry

7. Вінтажні окуляри Vintage brillen

8. Аксесуари Perstshop

9. Нешпроти Plantnation

10. Рослини Plantrum


Ми запитали деякі з брендів про їхні враження від участі у «Веган Вікенді».


команда SHKLO на веган вікенді

Юля, власниця SHKLO:

«Я роблю прикраси зі скла, більшість з яких виконані у вітражній техніці tifani. В мене є багато колекцій, зроблених на основі вишивок з різних регіонів, які я стилізую. Це переважно дукачі з ручним розписом дзеркальною фарбою, які відображають традиції певних регіонів. Власне так люди можуть підкреслити своє походження».


співзасновниця Plantation на веган вікенді

Орися, співзасновниця Plantation:

«Ми продавали два наших продукти — це веганський пармезан та веганські шпроти. Ми хочемо, щоб всі знали, що таке веганські нешпроти, бо це дійсно смачно і жодна риба від цього не страждала».


власниця Zefirium на веган вікенді

Ліза, власниця Zefirium:

«Zefirium — це зефір на відварі з нуту, без яєць та желатину, з повністю рослинним складом. Головною ідеєю було відтворення рослинного продукту схожого за текстурою та смаком, але без експлуатації тварин та екологічно більш стабільного продукту».


мерч Кожної Тварини, донат на веган-пайки

Також на фестивалі був куточок нашої «Веганської Кухні України», де можна було задонатити на закупівлю веган-пайків для військових, а також придбати мерч від «Кожної Тварини», який, до речі, можна замовити онлайн в діректі інстаграму КТ.


ТИМОШЕНКО: Я НЕ ВЕГАН, АЛЕ ВДРУГЕ НА «ВІКЕНДІ»

стендап Антона Тимошенко

Фраза, якою Антон Тимошенко почав свій стендап:

«Я не веган, але мене запросили на Веган Вікенд. Уявіть, який я смішний комік».


Ми не ведемо пряму трансляцію стендапу, оскільки матеріал коміків може бути ще не репрезентований в основній програмі. Тож якщо маєте бажання потрапити на смішний виступ — приходьте до нас off the records)

Антон Тимошенко провів стендап та благодійний аукціон з військовими артефактами.


трофейні гільзи на аукціоні Веган вікенду

Нам вдалося знайти багато крутих лотів, серед яких: 4 трофейних гільзи, отриманих в боях; британський веганський сухий пайок; частинка від БПЛА Шахід-136; бандероторт від Seredaveganpoint та пляшка вцілілого вина після ракетного обстрілу Києва від Goodwine.


Загальна сума, яку нам вдалося отримати на мету збору — 83 350 грн.


ПІДТРИМКА ВІЙСЬКОВИХ ЧЕРЕЗ БЛАГОДІЙНІСТЬ

підтримка військових через благодійність

Кожен і кожна, хто відвідав цей «Веган Вікенд», хто задонатив частину прибутку, купив артефакт чи розмалював гільзу, зробив свій внесок у нашу перемогу. Адже 100% коштів, зібраних на благодійному фестивалі, пішли на Сили оборони України.

Спільними зусиллями нам вдалося зібрати рекордні 246,844 грн на підтримку військових. З них 112,673 грн — на ремонт автопарку ЗРАДн, де служить чоловік нашої активістки.

Інформацію про використання зібраних коштів на веган-пайки ви зможете згодом знайти на сторінках «Кожної Тварин» та «Веганської Кухні України».

Дякуємо кожній людині, яка долучилася до нашої благодійної місії. Це дійсно велике досягнення, і ми щиро вдячні!

Якщо вам важлива діяльність «Кожної Тварини» — підтримайте нас одноразовим донатом чи підпишіться на щомісячний внесок 🖤


Шукайте себе на знімках від наших фотографів і фотографок. Всі фото в якості тут: Леся, Тимофій, Ніна.


До зустрічі на наступних «Веган Вікендах»!

200 переглядів
bottom of page