top of page

«ВЕГАН ВІКЕНД» 5: МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ ДЛЯ СИЛ ОБОРОНИ


5-й фестиваль «Веган Вікенд» зібрав 262,569 гривень на ремонт бойових машии для мінометників 241 бригади, для фонду Support Azov в підтримку бійців 3 Окремої штурмової бригади та на веган-пайки для військових, які ми надсилаємо в рамках ВКУ. В сумі з попередніми подіями це означає більше мільйона для нашого війська. Цей збір став можливим завдяки підтримці понад 600 гостей, які завітали на нашу подію 23 вересня у Культ Мотив.



МІЛЬЙОН ДЛЯ ВІЙСЬКА

«Веган Вікенд» — це благодійний фестиваль, метою якого є збір коштів на Сили оборони України. Його створила команда КТ восени 2022 року. Він був своєрідною реакцією на російське вторгнення та бажання підтримати ЗСУ. На першій події планували зібрати 50 тисяч гривень, а натомість вдалося — 148 тисяч.

Крайня зібрана сума, разом з іншими чотирма подіями, склала 1,013,130 грн та стала важливим внеском в обороноздатність нашого війська. Суми зборів зростають із кожним фестивалем, оскільки потреби військових завжди актуальні.

Окрім патріотичної цілі, «Веган Вікенд» має на меті популяризацію веганства та робить його «нормальним». Тут ви можете вперше спробувати веганські бургери та інший рослинний стрітфуд, придбати веганські прикраси чи солодощі на ярмарку та послухати лекції про рослинний раціон та веганський спосіб життя.

Про те, як виник сам фестиваль читайте в нашій статті, а про попередні «Веган Вікенди» завжди можна знайти інформацію у рубриці нашого блогу з однойменною назвою.



5-Й ФЕСТИВАЛЬ «ВЕГАН ВІКЕНД»

Черговий веганський фестиваль відбувся у новій локації Києва — Культ Мотиві, що на вул. Набережно-Хрещатицька 31/36. Цього разу ми збирали 250,000 грн на такі потреби Сил оборони:


– на авто для мінометників 241 бригади, в якій служить наш друг Олександр Жуган, – для фонду Support AZOV в підтримку бійців 3 Окремої штурмової бригади, – на веган-пайки для військових, які ми надсилаємо в рамках проєкту ВКУ.


Нам вдалося зібрати навіть більше — 262,569 грн, з яких 95,000 грн ми направили на потреби мінометників 241 бригади, 95,000 грн — для фонду Support AZOV в підтримку бійців 3 Окремої штурмової бригади і решту 72,569 грн — на веган-пайки для військових в рамках ВКУ.


У програмі благодійного фестивалю, як завжди, був фудкорт, ярмарок, лекції, тату за донат, виступи артист_ок, стендап, аукціон з військовими артефактами й танці під діджей-сети. Але про все за порядком.


ФУДКОРТ

На фудкорті фестивалю був незмінний веганський фастфуд у всій своїй красі.


Бренд рослинного фаршу Eat Me At, інтерв’ю із засновником якого ми нещодавно випустили, готував веган-чізбургери, як у Макдональдсі.


Wanted Vegan порадував прихильн_иць своєю фірмовою стравою — рослинними суші-бургерами, веганськими нагетсами з картоплею фрі, а ще були креветки та рибні палички, які вразили публику. Крім того, бренд рослинних альтернатив 100% з продажів рослинного сала на «Веган Вікенді» (а це 8 тисяч грн) передав волонтерській організації ЦВІТ на закупку дронів для наших захисників та захисниць.


Meet Not Meat теж представив смачні рослинні бургери у двох варіаціях: meet not beef та meet not chicken.

Також спеціальне веганське меню для «Веган Вікенду» розробив Культ Мотив, який надихнувся традиційною українською кухнею. А саме: зелений борщ на овочевому бульйоні з рослинним сиром; змащанка із зеленого гороху з гречаним хлібом на заквасці; відкритий бутерброд із пшеничного хліба на заквасці з овочевою змащанкою смаженими томатами та рослинним сиром; салат із запеченим гарбузом; вишневий кисіль; пюре з гороху з гречаним хлібом та запечений перцем; солодка гречана каша на гречаному молоці.


ЯРМАРОК

На імпровізованому етичному ярмарку можна було купити все для веганів і веганок: від прикрас до косметики без жорстокості.

Завітав на «Веган Вікенд» і виробник культових веганських пончиків бомболоні з різноманітними начинками Air And Day.


Веганський зефір на відварі з нуту можна було придбати у Zefirium, ігри та пазли — у Mean it really, стікери — у Papayya, книги — у «Ягалереї», соєві свічки — у Voskova home, прикраси — у Barvysta та Moonphases, персні — у Perst, а косметику — у Vegan Make up.


Ще на «Веган Вікенді» був представлений демонстраційний пайок від ВКУ, де охочі могли побачити, які продукти входять до його складу та зробити донат. Саме такі набори команда «Кожної Тварини» надсилає воїнам і воїнкам на фронт. Отримати безплатний веган-пайок від команди КТ або підтримати нашу діяльність можна за посиланням.


Крім того, на фестивалі можна було придбати мерч від «Кожної Тварини». Ви також можете замовити брендовані худі, футболку чи шопер онлайн, написавши нам в інстаграм, чи забрати самостійно з м. Мінська/ Оболонь/ Героїв Дніпра. Контакт для замовлення: +38 066 963 70 97.


ТАТУ ЗА ДОНАТ

За донат у 1000 гривень на Сили оборони відвідувач_ки «Веган Вікенду» могли отримати унікальні тату від наших vegan-friendly майстринь — Анастасії (nevertheless tattoo) та Альони (purple weirdo tattoo).


Перша майстриня займається тату 3 роки, але все її свідоме життя пов’язане з мистецтвом:


«Я завжди малювала і була у творчій сфері. Одного дня вирішила навчитись тату, і ось тепер я там, де маю бути. Найбільше люблю створювати кольорові та милі тату, а також повʼязані з нашою культурною спадщиною», — розповідає Анастасія.


Альона працює у сфері тату з 2019 року. Вона з дитинства обожнювала малювати:


«Коли я підросла, то зрозуміла, що «малювати» на людях — це те, чого я хочу. У мене немає єдиного стилю, люблю бити кольорові міні-татушки, абстракції, тваринок та різних мультяшних персонажів».


ЛЕКТОРІЙ

На фестивалі був лекторій про історію веганства та рослинних страв в Україні, а також складові веганського способу життя.

Лекцію «Українська кухня: історія рослинних страв» прочитала гідеса курсу «Веган-експрес» Ніни Семчишин. Повний запис виступу доступний за посиланням.


Про «Історію веганства в Україні» розповів Артем Білик — веган, співзасновника бренду веганських солодощів, із 2022 року — військовослужбовець ЗСУ. Подивитися лекцію можна тут.


Активістка за права тварин в ГО «Кожна Тварина» Маргарита Артюхова провела лекцію «Веганство: етика, екологія, здоровʼя». Запис виступу за посиланням.


АРТИСТ_КИ

Вчергове до нас завітав Василь Байдак зі стендапом, який також провів аукціон з військовими артефактами. Йому вдалося не тільки продати наявні лоти, а й залучити речі від глядачів і глядачок. Наприклад, за 600 гривень пішла порожня пляшка з пива. Загалом на аукціоні вдалося зібрати 76,366 грн.

Ще на «Веган Вікенді» заспівала виконавиця Alice Change.


За діджей-пультом були Slava Bondar та ТУЧА.

100% коштів, зібраних під час заходу, пішли на підтримку Сил оборони. Дякуємо кожній та кожному, хто допоміг реалізувати наші збори! Також дякуємо всім запрошених гостям, а також лекторам і лекторкам, тату-майстриням, фудкорту, ярмарку та локації.

Звіти про використання зібраних коштів ми публікуватимемо на сторінках в Instagram: @kozhna_tvaryna та @vegankitchenua.



 

Зовсім скоро чекайте на нове відео про 5-й «Веган Вікенд» на нашому Youtube-каналі. А підтримати благодійну діяльність «Кожної Тварини» можна, зробивши одноразовий донат чи підписавшись на щомісячний внесок за посиланням.

241 перегляд
bottom of page