top of page

РЕКОРДНИЙ ВЕГАН ВІКЕНД: 780 ТИСЯЧ НА СИЛИ ОБОРОНИ



Цьогорічний Веган Вікенд, що пройшов 27-28 квітня в колаборації ГО «Кожна Тварина» з Community Café, зібрав рекордну суму для Сил оборони: 780, 452 грн. З них — 534,432 грн для 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців на закупівлю FPV-дронів, та 246,020 на веган-пайки для військових, які надсилає «Кожна Тварина» в рамках нашого проєкту Веганська Кухня України.


Це вже 7-й Веган Вікенд від команди «Кожної Тварини». Разом з попередніми фестивалями за 2022-2024 роки зібрали понад 2 мільйони грн для Сил оборони.


Від команди КТ:

«Для нас Веган Вікенд — це захід, який збирає однодумців з усієї країни, які своїм прикладом показують, що веганство — це нормальний, правильний вектор для людства та звичайний лайфстайл, який нічим не відрізняється від інших, але є ненасильницьким та етичним до тварин та навколишнього середовища. Головне, що ми хочемо сказати, це те, що Веган Вікенд створений не тільки для веганів; переважна частина нашої аудиторії не є веганами. Він створений для всіх, хто розділяє наші цінності в ставленні до тварин, планети та людей».


Задум організувати свій веганський фестиваль у команди КТ був давно, ви можете прочитати про історію створення фестивалю за посиланням.



ПРО КОЛАБОРАЦІЮ З COMMUNITY CAFE


«Кожна Тварина» та Community Café виступають за співчуття та ненасилля до тварин. Ця спільна місія об'єднала нас в колаборації на Веган Вікенді.


Співпраця у проведенні 7-го Веган Вікенду — це об’єднання у цінностях та цілях, і взаємне натхнення змінювати цей світ на краще. Повага замість дискримінації, співчуття замість насилля над тваринами.


«Кожна Тварина» — громадська організація, метою якої є популяризація веганства в Україні. Community Café — кафе, де готують сучасну веганську їжу, а також поширюють усвідомленість стосовно веганства у спільноті.


До того ж кожен квиток, придбаний вами на Веган Вікенді — був вкладом у підтримку Сил оборони. Саме завдяки кожному та кожній з вас нам вдалося зібрати таку значну підтримку для військових. Дякуємо!



ЩО ЇЛИ ТА КУПУВАЛИ НА ВЕГАН-ВІКЕНДІ


Гості мали можливість поласувати різноманітними веганськими стравами. Від кебаб-дога від Eat Me At до фіш енд чипс від Wanted Vegan та корндогів Beyond Meat від Plant B — кожен міг знайти щось на свій смак. Варто також згадати про бограч з трьома видами (не)м'яса від Community Cafe та асортимент тортів від Sereda Vegan Point, що зробили фудкорт ще більш привабливим для любител_ьок солодощів на фестивалі.


Дякуємо всім учасни_цям фудкорту: Eat Me At (кебаб-дог), Wanted Vegan (фіш енд чипс, креветки енд чипс, нагетси з картоплею фрі, чікен рол, картопля фрі з соусом, суші бургер з веган-лососем та веган-тунцем), ЩОЩО VEGAN (лаваш Рибанериба, лаваш Птицянептиця та олів'єолів'є по вегану), Plant b (корндог Beyond Meat з капустою кім-чі або з квашеною капустою на вибір та мексиканська піта з фаршем Beyond Meat), Community Café, Sereda vegan point (торти, випічка і паски), Air+Day (бомболоні), Zefirium (зефір з нуту та кекси).


Окрема подяка шефині Community Cafe Катерині Смірновій за смачний банош на вогні та special menu в закладі, у який увійшли бограч з трьома видами (не)м’яса, овочами та зеленню, яворівський пиріг з копченою сметаною, 2 види морозива власного виробництва, пляцок з культивованим мигдалевим сиром, маком та вишнями.


«За багаторічною традицією готувати банош мають лише чоловіки, але, на мою думку, ця страва повинна готуватись усіма українцями в незалежності від статі. Крім цього, я маю маленьку мрію веганізувати якомога більше українських страв, щоб вся веганська спільнота України мала змогу доторкнутись до наших стародавніх традицій», — ділиться шефиня.


Також вдячні маркету Plantanna (натуральна доглядова косметика), Plantrum (рослини та горщики), Я Галерея (вінтажна продукція, сувенірна кераміка, постери, наліпки та книжки), Super rare candles (рідкісні хенд-мейд свічки), «Намисто від Олени» (скляні та керамічні прикраси, вироби з натурального каміння), Trapa (біоморфні прикраси зі срібла), Vegan makeup UA (веганська декоративна та доглядова косметика), Voskova home (свічки, парфуми, ароматичні спреї та дифузори), Tani Flint (гральні карти та стікери з котами та собаками).



МУЗИКА ВЕГАН ВІКЕНДУ


На Веган Вікенді зібрали для вас крутий лайн-ап з молодих і талановитих артист_ок.


OCHII грала мінімал техно, тек гаус та брейкбіт з трансовими нотками, і не тільки. KBT грав еклектичний стафф: багато гітари та сінтів, від ембіенту та даунтемпо до легкого лефтфілд гаузу. Badwor7h грав все підряд: від витонченого юкей геріджу, до перегруженого електро, до швидкого хард денсу та зубодробильного драм н бейсу. Pringlz грав веселе поєднання брейксів, техно та спідгеріджу. Eazy провів слухач_ок стежками ембієнту, вінтажного idm, фм-ного хаусу, грувового брейкбіту та іншими жанрами, поєднуючи свої знахідки в цілісну кінематографічну історію. Data Molfar грав даунтемпо, джаз і даб. Yuvi грала електро, брейкбіт, бейс. Human Margareeta грала мультижанровий селекшн, лефтфілд і ламані ритми.


Також трансляція музики Веган Вікенду велася на Радіо 20ft Radio.



ФІЛЬМ МОБІ ТА ЛЕКТОРІЙ


В обидва дні фестивалю проходили лекції на тему веганства, захисту прав тварин та еволюції суспільства. Лекторій був переповнений людьми, що були зацікавлені у веганстві чи прийшли затвердитися у своїх принципах.


Про «Веган-революцію як трансформація суспільства» розповів військовослужбовець ЗСУ Артем Білик. Він також взяв участь у дискусії на подкасті КТ «Не твоя страва», який ви можете подивитися за посиланням.


Активістка «Кожної Тварини» Даніела Оланд виступила з лекцією «Як технології рятують тварин від експлуатації», в якій розповіла про те, як саме технології замінюють тварин у харчовій, розважальній та модній індустріях.


Віктор Квашенко, Business Developer бренду рослинних альтернатив Wanted Vegan, прочитав лекцію про майбутнє рослинних альтернатив. Зокрема, поділився процесом розробки продуктів Wanted Vegan, а також розповів історію рослинних альтернатив у світі та Україні. Також Віктор провів дегустацію нового продукту від Wanted Vegan — соєвого гуляшу у томатному соусі, який дуже сподобався відвідувач_кам. Крім того, бренд анонсував інші новинки — сметану, грецький, манговий, смородиновий та вишневий йогурти.


Журналістка Neformat.com.ua, музикантка, співкураторка noizshchoseredy Ксенія Янус прочитала лекцію «Вплив панк-року на активізм та веганство в Україні», якою допомогла багатьом слухачк_ам подивитися під іншим кутом на музичний світ. Презентацію її лекції можна переглянути за посиланням.


Завершився лекторій показом фільму Мобі Punk Rock Vegan Movie про зв’язок між світом панк-року та правами тварин, який переклала українською команда «Кожної Тварини». Також Мобі записав ексклюзивне відеозвернення до КТ та всієї зоозахисної спільноти України напередодні показу.



ПОЛІТ НА ДРОНІ, ТУРНІР З НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ, ТАТУ ТА ПОРТРЕТ ЗА ДОНАТ


На цьому Веган Вікенді була купа цікавих активностей, серед яких — симулятор польоту на дроні, тенісний турнір, їжа на вогні, музика, аукціони, тату за донат і портрет за донат.


За будь-який донат, охочі змогли «політати» на дроні на симуляторі у супроводі інструктора — активіста КТ Саші Красних, який збирає дрони для військових.


Також у неділю відбувся перший благодійний виїзний турнір з пінг-понгу від Каштана. Перемож_иць отримали подарунки від партнерів Arch Garments та Eat Me At.


Ще на фестивалі працювали аж чотири художниці з Vmiu Sketch: Настя, Ніка, Вероніка, Анна. Вони малювали скетчі за донат — тваринок та людей — 100% з яких пішли на мету збору.


В колаборації із тату-студією СТРУМ робили унікальні тату та пірсинг за донат. Дякуємо майстр_иням СТРУМу: @dsmt, @arthurmuzo, @helen.poputnikova, @alina._.palermo, @152tattoo, @bloody.krystal (пірсинг).



КОЛЕКЦІЯ ПРИКРАС КТ ТА КОЛАБА З ЛАСКА


«Кожна Тварина» створила колекцію прикрас, яка уособлює меседж — тварини не товар, маркувати та таврувати їх аморально. Ми люди — солідарні з тваринами та на власному прикладі показуємо наскільки це погано.


Срібну підвіску срібну моносережку та карабін (bagtag) у вигляді тавра можна було придбати на Веган Вікенді. Слідкуйте за нашими оновленнями в Instagram — згодом прикраси та мерч можна буде придбати онлайн.


Крім того, ми об’єдналися з LASKA CHARITY STORE в знак солідарності з тваринами, щоб змінити ставлення до них. Тварини досі сприймаються як речі та товар, їх маркують і таврують, що не етично та аморально. Тому ми створили декілька різновидів тавра, яке відвідувач_ки фестивалю наносили на свій одяг або ж на речі, придбані у ЛАСЦІ.


А ще на Веган Вікенді було багато песиків!


А донька активістки КТ Поля заробила 1,000 грн на мету збору за макіяж за донат.


Фото з Веган Вікенду шукайте за посиланнями від наших фотографів і фотографинь: фотозвіт з Веган Вікенду Лесі Чорей (@lesia_chorei); фотозвіт з Веган Вікенду Тимофія Балакіна (@ukrazzy).



 


На фестивалі люди могли придбати будь-яку першу чи другу страву з веган-пайка та підтримати наших військових. Ви також можете задонатити на рослинне харчування для військових за посиланням на постійний збір на веган-пайки. Якщо вам потрібні веган-пайки, то замовити їх можна тут. А якщо ви знаєте, тих, хто їх потребує — поділіться з ними цим посиланням, де ми лишили всю необхідну інформацію.















16 переглядів
bottom of page