top of page

ВЕГАН-МЕНЮ В АРМІЇ, ГОЛОВИ ТВАРИН НА МОДНОМУ ПОКАЗІ ТА ЗБІР ДЛЯ ЗАХИСН_ИЦЬ БАХМУТА


📢 Ділимося новинами першого місяця року від КТ:



ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВЕГАН-ПАЙКІВ У ВІЙСЬКУ

25 січня Міністр оборони Олексій Резніков після скандалу із закупівлями заявив про запуск реформи харчування військових та оголосив про розробку веганського меню.


Ми одразу звернулися від імені ГО «Кожна Тварина» до Міністерства оборони, Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Нацгвардії та МВС щодо включення нас до процесу розробки веганських меню та сухпайків. Команда КТ має значний досвід у формуванні веган-пайків, крім того, в нас є контактна база веганів і веганок в Силах оборони та рецептурник веганських страв, який ми розробили в рамках проєкту «Веганська Кухня України».


Про результати розгляду наших звернень будемо інформувати вас на наших сторінках, слідкуйте за оновленнями.



ВКУ У ХЕРСОНІ

Запустили «Веганську Кухню України» у Херсоні, де роздаємо веганську їжу волонтерам і волонтеркам з організації «Їжа життя», які годують містян. Загалом у січні ми роздали 9 349 порцій рослинних обідів і відправили 63 веган-пайки бійцям і бійчиням на фронт.


Зараз ВКУ працює вже у 11 містах України та роздає веганські обіди всім, хто цього потребує.



БЛОГ «ВЕГАН-ЕКСПРЕС»

Опублікували три статті у блозі «Веган-експрес» з роз’ясненнями про веганство для початківців та добіркою з топ 10 веганських продуктів, які сподобаються кожному та кожній. На наш безплатний курс в минулому місяці зареєструвалося 340 учасників та учасниць. Відгуки про курс можна прочитати у нашому пості 🥰



ЗБІР ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ БАХМУТА

Координаторка курсу «Веган-експрес» Камілла Тюссо оголосила збір на потреби зенітно-ракетного дивізіону, в якому служить її чоловік-веган. Їхня ціль — зібрати 361 000 грн на ряд потреб:

  • 3 бензопили

  • 1 електрогенератор дизельний на 3,5 кВ

  • 2 універсальні зарядні станції Eco Flow

  • 1 коробка передач на Volkswagen Т4

  • 3 набори ключів для обслуговування автомобіля

  • 3 планшети

  • 1 ноутбук

  • 2 болгарки

  • 2 шурупокрути

  • 2 компресори

  • 2 станція для підзарядки акумулятора + стартер

  • 2 акумулятори автомобільні на 100 та 90 амп

  • 2 автомобільні рації моторола DM46

Допомогти захисни_цям Бахмута можна за реквізитами у цьому дописі у 💛💙



БЛОГ КТ

Ми оновили блог КТ і випустили вже 3 корисні матеріали з порадами від дієтолога щодо балансування раціону на веганстві, розказали про причини створення першої веганської книжки для дітей та відреагували на модний показ зі штучними опудалами тварин у Парижі, де пояснили чому використання тваринних матеріалів у fashion-індустрії має залишитися в минулому. Переходьте за посиланнями, щоб прочитати повні статті 🔥



ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ПРО ВЕГАНСТВО

Запитали штучний інтелект що він думає про веганство. Відповіді нас вразили! Ось короткий витяг з найцікавіших тез Chat GPT:


  1. На веганстві можна бути здоровими за умови добре спланованого раціону, що забезпечує всі поживні речовини;

  2. Діти також можуть дотримуватись веганської дієти та бути здоровими;

  3. Рослинне молоко, на відміну від тваринного, потребує менше ресурсів для виробництва.

Ця інформація не нова, але ще раз підкреслює, що навіть нейромережа може зробити об'єктивні висновки з наявних досліджень та розслідувань. Інші відповіді шукайте в нашому дописі.



ІСТОРІЇ ВІД КТ

Розповідали про тварин-компаньйонів, врятованих командою КТ, історії веганів в ЗСУ, запустили рубрику «Тижневий огляд соцмереж» та продовжили знайомити вас із членкинями нашої організації.



Без вашої підтримки ми б не змогли кожного місяця готувати веганські обіди для тих, хто цього потребує, та реалізовувати інші важливі проєкти. Допомогти нам робити корисне можна за посиланням за кнопкою нижче. Любимо вас! ❤️




18 переглядів
bottom of page