top of page

6-Й «ВЕГАН ВІКЕНД»: ЗБІР НА FPV-ДРОНИ ТА ВЕГАН-ПАЙКИ


веган вікенд

На минулих вихідних, 9-10 грудня, разом з вами ми зібрали неймовірну суму — 250,295 грн під час благодійного фестивалю «Веган Вікенд», який відбувся у приміщенні «Культ Мотиву». Ці кошти підуть на FPV-дрони для нашої армії та на веган-пайки для військових. Це вже 6-й подібний захід, який проводить організація «Кожна Тварина». Детальніше про те, як пройшов «Веган Вікенд», про гостей та атмосферу фестивалю — читайте у нашому матеріалі.



«ВЕГАН ВІКЕНД» У ЦИФРАХ

веган вікенд у цифрах

Спільно з усіма вами за два дні фестивалю «Веган Вікенд» нам вдалося зібрати 250,295 грн.


Першого дня ми зібрали 176,412 грн. Другого дня наш збір склав 73,883 грн.


У результаті на веган-пайки було зібрано 97,580 грн, 152,715 грн — на FPV дрони, 100,000 грн ми передали волонтеру Сергію Стерненку на закупівлю дронів.


52,715 грн пішло на 6 дронів-в’*бонів, які збирає наш активіст Олександр Красних.


Також військовий веган Костя Юзвюк викупив ще один лот нашого аукціону — трофейний російський бінокль, здобутий Дмитром — підопічним «Веганської Кухні України». Бінокль made in russia — запорізький напрямок, Роботине (село звільнено 28 серпня 2023, бої тривали 5 місяців).


Дякуємо Кості, завдяки якому ми передали 6,666 грн на дрони-в*бони. Ви теж можете долучитись до збору — нехай ворог горить!


Ми щиро вдячні всім, хто прийшов до нас, чи просто задонатив та зробив свій внесок у спільну мету — знищення ворога та підтримку наших воїнів і воїнок, які дотримуються веганського раціону, але не забезпечені ним на законодавчому рівні. Це неймовірний результат «Веган Вікенду»!



ЛЕКЦІЇ НА ФЕСТИВАЛІ

психотерапевтка Ксенія Черник

Психологиня Ксенія Черник провела лекцію про розлади харчової поведінки. Це психотерапевтка з індивідуальної та групової психотерапії в екзистенційному напрямку, яка має 16 років практичного досвіду роботи з людьми.


Спікерка говорила про такі питання:

  • Як відчуття власної ідентичності, свободи та надання життю власного сенсу може допомогти вийти з цієї проблеми?

  • Як розуміння власних бажань і надання собі права бути собою може допомогти у розв'язанні проблеми розладу харчової поведінки?

  • Як розлад харчової поведінки може бути способом висловити внутрішню боротьбу людини з розумінням власних бажань і наданням собі права бути собою.


У кінці лекції психологиня розіграла одну сесію безоплатної терапії серед учасни_ць, які ставили запитання.




Професор патофізіології Віктор Досенко провів лекцію «Травматичний стрес і старіння або чому ми стали дорослими/старими?». Зокрема, він зачепив такі теми:

  • Чому ми прискорено старіємо під час війни?

  • Як пов’язані зміни в центральній нервовій системі зі старінням серцево-судинної, імунної, ендокринної та інших систем організму?

  • Чи є рецепт від стресу?


Віктор Досенко також подарував учасникам лекції декілька книг про ПТСР та футболку, за допомогою якої можна визначити, чи не має у вас посттравматичного синдрому. Хочете собі таку футболку — донатьте на поширення TRiM в ЗСУ.


Повний виступ доступний за посиланням.



лекція про рослинне харчування від докторки Валентини Мойсенко

Валентина Мойсеєнко, докторка медичних наук, професорка НМУ ім. О.О.Богомольця прочитала лекцію «Рослинне харчування: міфи і реалії». Спікерка — практикуюча лікарка-гастроентерологиня Smart Medical Center та академікиня НАН вищої освіти України.


Лекторка розкрила багато питань та розвінчала міфи навколо рослинного харчування, зокрема такі:

  • Чи безпечне веганство для здоров'я?

  • Чи справді рослинне харчування спричиняє дефіцити білка, кальцію, заліза, В12, омега-3, вітаміну D, йоду?

  • Чи підходить рослинне харчування для спортсменів?

  • Чи підходить веганська дієта дітям і вагітним?


Повна лекція доступна за посиланням.




Засновниця ГО «Кожної Тварини» та веганка 8 років Тамара Х’юман виступила з лекцією «Чому веганства недостатньо».


Вона розповіла свій особистий шлях активізму в Україні та США; різницю між пасивним та активним веганством; 7 правил сталого активізму та про те, як знайти свою роль в русі за права тварин. Переглянути повну версію виступу можна за посиланням.



ПАНЕЛЬНІ ДИСКУСІЇ

панельна дискусія про веганство активістів та активісток Кожна Тварина

У суботу пройшла панельна дискусія про веганство з активіст_ками ГО «Кожна Тварина»: Маргаритою Артюховою — координаторкою проєкту «Веганська Кухня України», Олександром Красних — активістом КТ та Анастасією Зареченськовою — головною редакторкою організації.


На дискусійній панелі поговорили про наші проєкти, зокрема, курс про веганство «Веган Експрес», ВКУ, «Веган Вікенд», «Веган-тур», переклади, блоги, вуличні акції та багато іншого. Також учасни_ці розповіли як вони стали веган_ками та про важливість долучення до руху за права тварин. Кожен і кожна з вас теж може долучитися до нас в абсолютно різних ролях — лектор_ки, дизайнер_ки, копірайтер_ки, перекладач_ки і не тільки. Щоб стати волонтером чи волонтеркою КТ, заповніть цю форму. Чекаємо на вас!


Відео із записом панельної дискусії з’явиться на YouTube-каналі «Кожної Тварини» незабаром.



панельна дискусія військових веганів про досвід на фронті

10 грудня на «Веган Вікенд» завітали військові вегани, щоб поділитися своїм досвідом перебування на передовій без забезпечення належним харчуванням. Учасниками дискусії були:


  1. Ветеран Сил спеціальних операцій «Азову», нині боєць Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ — Тимофій «Мольфар» Мороховець;

  2. Артем «Інженер» Білик, із 2022 року військовослужбовець ЗСУ;

  3. Руслан «Топор» Тимохін — старший солдат 6 окремого стрілецького батальйону м. Запоріжжя.


Воїни розповіли про харчування у війську, про те, наскільки складно бути веганами на службі, як це позначається на них, поділилися відгуками після тестування веган-пайків, розроблених «Кожною Твариною». Захисники також наголосили на важливості запровадження веган-харчування для військових в Силах оборони України.


Повну дискусію можна переглянути за посиланням.



ВИСТУПИ АРТИСТ_ОК


За два дні на «Веган Вікенді» виступила численна кількість артистів і артисток. Розповімо вам коротко про кожного та кожну з них.


9 грудня український комік Василь Байдак виступив на благодійному фестивалі зі стендапом. Також він провів аукціон з унікальними військовими артефактами. За 9 лотів йому вдалося вторгувати 58,900 грн на ціль збору. Запис аукціону можна переглянути за посиланням.


10 грудня на наш веганський фестиваль завітала стендап-комікеса, учасниця «Ліги сміху» Світлана Неможенина. Вона також смішила аудиторію зі стендапом і провела благодійний аукціон з воєнними артефактами, де зібрала 16,500 грн. Запис аукціону доступний за посиланням.


  • WARНЯКАННЯ

WARНЯКАННЯ — документально-музичний проєкт Антона Слєпакова та Андрія Соколова. Він з’явився на початку повномасштабного вторгнення. У проєкті артисти фіксують українські реалії воєнного часу.


Monotonne — проєкт Юрія Буличева з Дніпра, який балансує між тріп-хопом та глітч-амбієнтом, де переважно ламана ритмічна основа поєднується з перкусійними глітчами, зміщеннями тембрів та масивними басами в загальній Lo-Fi естетиці. Monotonne є резидентом та одним з титульних проєктів лейблу Dnipropop.


oneWITCH — це сольний проєкт співачки Вікторії Родько, відомої, як фронтвумен гурту OY Sound System.

«Музика oneWITCH створена для того, щоб зачаровувати. Вона відображає різноманіття стилів, експерименти зі звуком, які дістануть ваші найглибинніші внутрішні почуття назовні», — ділиться oneWITCH.


Слава Бондар — графічний дизайнер та діджей з Києва. На «Веган Вікенді» він ставив різноманітну музику, обʼєднану не за жанром, а за загальним настроєм: електроніка, класичний хіп-хоп, трохи ламаних ритмів і навіть легкий драм-н-бейс у кінці.


Maxandruh — це проєкт Максима Андруха, звукорежисера, саунддизайнера та мультиінструменталіста з Дніпра. Вся музика для цього проєкту була написана під час повномасштабного вторгнення росії в Україну. Maxandruh — це поєднання IDM, ambient, breakbeat, breakcore та навіть пісенної української спадщини.

Спеціальним гостем був Андрій Яровий (барабани).


Béllis — діджейка із Запоріжжя, чий музичний шлях розпочався на київській сцені. Співорганізаторка серії вечірок Hybrid Moment.

Сети Béllis — це захоплююче поєднання потужних синтових партій, етнічних мотивів і невловимих вокальних елементів.


OCHII — молода артистка київської сцени, що досліджує електронну музику як окреме рушійне явище культури вже більше двох років в ролі авторки, журналістки та селекторки. За час спостереження за українською електронною сферою вона надихнулась до пошуку власного виокремлюючого звучання. Так зʼявився і продовжує викарбовуватись її сексуальний, дещо меланхолійний, але при цьому серйозний діджейський стиль з потягом до олдскульного звучання та вираження глибоких емоцій.


Проєкт Data Molfar — це еклектичний проєкт, в якому поєднуються різні етнічні традиції у сеттінгу майбутнього, через образ музичного чаклуна, мольфара. Того хто допомагає людям, але більшою мірою захищає інтереси природи та закони навколишнього світу.

Музика Data Molfar — це шаманізм в потоках даних, де кожен трек — частинка початкового коду.



ЇЖА «ВЕГАН ВІКЕНДУ»

Фудкорт фестивалю цього разу був представлений трьома різними брендами, які готували різноманітний веганський фастфуд.



Бренд рослинного фаршу Eat Me At, у засновника якого ми брали інтерв’ю, готував веганські чізбургери, як у Макдональдсі, та рослинні чебуреки.


Wanted Vegan подавали рослинні суші-бургери, веганські нагетси з картоплею фрі, а також імітацію креветок та рибних паличок, які викликали великий інтерес серед відвідувач_ок.


Karma Kyiv представила величезний хот-дог з чілі кон-карне та багато веганських десертів.


Також гості могли випити як алкогольний, так і безалкогольний глінтвейн, какао, каву на рослинному молоці та інші напої у барі Куль Мотиву.



ЯРМАРОК ФЕСТИВАЛЮ

На етичному ярмарку «Веган Вікенду» гості мали можливість придбати все необхідне для свого образу, дому і не тільки: від унікальних прикрас до косметики, що не тестувалася на тваринах.



На маркеті можна було придбати листівки, блокноти, стікери у «Барліг Відьми», декоративну косметику та нішеву парфумерію у Vegan Makeup Ua, зефір з нуту у Zefirium, соєві свічки у Voskova home, вomboloni у Air And Day, силянки та намиста — Nuriel (Лідія Растороцька), персні в Perst shop, мистецькі книжки, плакати, вінтажна кераміка у «Я Галерея», рослинні свічки у Super rare candle, а також мерч від «Кожної Тварини».


Шукайте себе на знімках від наших фотографів і фотографок, відмічайте «Кожну Тварину» та діліться із друзями й подругами: Леся, Тимофій, Сергій.


 

Кожен та кожна, хто прийшов і підтримав наш збір коштів на FPV-дрони та веган-пайки — наші герої та героїні.


Якщо вам сподобався фестиваль «Веган Вікенд», заповніть коротку анкету з фідбеком — ваша думка дуже важлива для нас!

216 переглядів
bottom of page